vrijdag 31 augustus 2012

Ze heeft me ingehaald :-(

Hallo hier ben ik weer met een voor mij "minder goed nieuws"!
Gisteren waren ons pap en ons mam eventjes thuis en Anouk stond langs me.
Opeens zegt ons mam: ze heeft je ingehaald.
Ik nee dat kan niet, kijk maar ik kijk nog steeds boven haar ogen.
Nou ruggen tegen elkaar dan kijken we wel. Ja hoor ze is iets groter. Ik dat kan niet.
Dus ons pap erbij.... die zei ik weet het niet zeker, maar.... denk van wel.
's Avonds thuis werd er dus met de meetlat gemeten.
Anouk tegen de zolderdeur en Mark zei die is 1.60 meter.
Dat kan niet!!!! Kijken!!!
Ja echt 1.60 meter stond er op de meetlat.
Nou ik ben dus 1.59 meter.
Grr dit is dus geen goed nieuws voor mij.
Anouk (nog net elf) heeft me ingehaald.

Vandaag wilde ik dit het op mijn blog zetten om dit toch eventjes vast te leggen, maar ik bedacht dat het misschien wel heel leuk zou zijn als er wat fotootjes bij zouden zitten.
Dus net even geprobeerd om het vast te leggen, maar dat is dus niet zo heel goed gelukt helaas.
Ik geef de aanwijzingen en Anouk en Mirthe moeten maar net snappen wat ik bedoel.
Eerst hebben we beneden wat foto's geknipt, maar je ziet eigenlijk niet dat Anouk een ietsiepietsie stukje groter is.
Dit was dus niet naar mijn zin daarom nog een poging.

Nog niet naar mijn zin.
Dan maar weer naar de zolder en de meetlat erbij.

Ja 1.60 meter. Nu ik dan...........

Wat doe je nu Anouk?
Ahh iiieeee een SPIN!!!!!!!!!!!
Nou dat is maar een kleintje hoor. Is ie wel te zien op de foto???
(op de rand van de deurstijl net boven het zwart van Anouk haar mooi geschilderde canvasdoek uit ik geloof groep drie of vier van ons gezinnetje).
Opnieuw dus

Ja kan ie????


Helemaal goed is ie niet gelukt, maar je kunt zien dat er 1.59 meter staat. Ze hebben de liniaal aangehouden, maar die staat niet op de foto.
Als we het verschil echt goed zien met de ruggen tegen elkaar zal ik het nog een publiceren :-(

Maar dat ik gelukkig niet de allerkleinste ben wilde Mirthe toch even laten zien...

Hopelijk duurt dit ook nog zeker een jaar of twee voor ze me ingehaald heeft.
Dus Mirthe goed eten en niet zoals mama vroeger.
Geloof maar dat ik ook niet gezellig aan tafel was met DAT LUST IK NIET!!!!
Ach zo gauw je op je zelf gaat wonen veranderd zelfs dat en ga je vanzelf de groenten proberen waar je thuis altijd tegen zei die hoef ik niet, dat lust ik niet, ik wil geen boontjes of peultjes. Nee bijna alles wat groen was (behalve spinazie en sla) waren vies en nu.............. toch best lekker allemaal(uitgezonderd de peultjes dan).
Ja ik heb er vertrouwen in dat het eten bij Mirthe ook nog eens goed gaat komen.
En sorry mama en papa dat ik steeds de avondmaaltijden verpest heb met mijn gemopper aan tafel.

Liefs Patricia

dinsdag 21 augustus 2012

Daar gaat ze.............

..........op weg naar de middelbare school.
Gisteren is ze er al even geweest om haar boeken op te halen. Wat was ze zenuwachtig. Zij natuurlijk niet alleen ........... ik ook. Het is allemaal zo spannend!
Ze had het al heel fijn gehad en gisterenavond had ze haar spullen al in haar tas gestopt.
Vanmorgen vroeg ik of ze alles bij had wat ze mee moest nemen en om het zeker te weten haalde ze haar tas weer leeg zodat ze het na kon kijken.

Wat ze mee moest nemen stond in haar agenda die ze op school gekregen had.

Dus alles weer terug in haar tas en ze wilde haar oude gymtas meenemen om daar haar brood in te doen, want vanmiddag zou ze haar andere boeken mee naar huis nemen dus dan moest ze plaats in haar tas hebben. De helft van de boeken had ze in haar kluisje op school laten liggen omdat het niet allemaal in haar tas kon en dit was een idee van school. Had al gezegd dat als ze niet alles mee zou krijgen ze maar moest bellen dan zou ik komen, maar ja een moeder mag nog wel mee naar de basisschool, maar de middelbare is niet zo'n geweldig idee. Vandaar dat het kluisje een prima oplossing was!!

En dan is het wachten tot ze aan kan rijden.
Ze spreekt bij het Magdalenahof af met een stel meiden nog van haar oude school. Dus haar fiets had ze alvast voor het huis gezet.
En dan is het tijd om te gaan. Maar eerst nog een laatste knuffel. De zenuwen in mijn buik worden steeds erger, maar dat laten we natuurlijk niet aan haar merken. Fiets van het slot af..........
....opstappen met de tassen om haar schouder (ik hou mijn hart vast...........)

......en daar gaat ze.

Nog even zwaaien. (vlug inzoomen zodat ik haar er goed op heb)
Houdoe Anouk heel veel plezier!!!
En weg is ze!
Op weg naar een nieuwe fase in haar leven.
Nu maar hopen dat ze een top tijd op deze school gaat krijgen en dat ze net als nu al die jaren lachend naar school zal gaan.

En ik.................ik ben weer alleen en tel de uren af tot het bijna half drie is en ze weer thuis komt.

Liefs Patricia


zondag 19 augustus 2012

Heet, echt heet!

Poeh het is zo heet vandaag. Gisteren was ik bij ons Monique om gezellig samen te scrappen en zijn we binnen gebleven waar het beter uit te houden was als buiten. Ze hadden gezegd dat het die dag 36 graden zou worden. Op de radio hoorde ik dat het zondag (vandaag) dus in Limburg 38 graden zou worden. Ik ben vanmorgen expres lang in bed blijven liggen in de hoop dat ik maar kon slapen. Mark zei kijk eens hier. Hij had de kaars die altijd in een hoekje van de vensterbank staat op de tafel gezet. Dit is dus het resultaat van de zon en de warmte:
Toen dacht ik laat ik eens een foto knippen van de thermometer in de kamer die binnen en buiten de temperaturen aan geeft.
De foto is niet helemaal duidelijk, maar je kunt zien hoe warm het om 11.37 uur al is.
En een half uur later was het zo warm:

Dus dat beloofd wat.
We doen maar lekker rustig aan vandaag. Uit de zon blijven en lekker een koel plekje opzoeken.
Allemaal een hele fijne dag en op tijd verkoeling zoeken en veel heel veel drinken.
Groetjes Patricia.

zaterdag 18 augustus 2012

Weer aan het scrappen geslagen

Hoi vandaag ben ik weer begonnen in mijn schaatsboekje. Het was al een hele lange tijd geleden. Iedereen hier thuis was weg en ik wist niet wat ik kon gaan doen aangezien het vandaag vrijdag is en ik me rustig moet houden. Daarbij was het ook nog eens ontzettend warm. Daarom had ik mijn scrapspulletjes mee naar beneden genomen en ben onder de luifel gaan zitten met twee parasols er extra bij zodat ik helemaal uit de zon zat en ben ik aan de slag gegaan in mijn schaatsboekje. Wel een raar idee dat ik met 31 graden in mijn schaatsboekje bezig was met foto's waar het op dat moment -9 graden was.
Ik ben nog niet helemaal klaar ermee, want toen Mark thuis kwam zijn we eerst boodschappen gaan doen. We wisten niet wat we wilden eten omdat het zo warm was en eenmaal in de winkel zagen we allemaal lekker vlees en kwamen we op het idee om te gaan bakplaten. Anouk en Mirthe vonden het helemaal geweldig. Na de afwas bedacht ik dat ik een kaart wilde maken voor een nichtje van Mark die gisteren jarig was en morgen haar verjaardag viert. Omdat ik morgen een gezellig dagje samen met ons Monique ga houden en Anouk en Mirthe bij ons pap en ons mam op de camping lekker gaan zwemmen gaat Mark met zijn ouders mee naar de verjaardag van Enna. Dus eerst nog een cadeautje gekocht en tja daar hoort toch ook een kaart bij. Die ben ik gaan maken en dit is ie geworden:
                                      
Helaas was het al donker toen ik de kaart af had, omdat ik tussendoor nog even planten water moest geven. Dus de foto is niet zo goed gelukt.
Nu zit ik nog heerlijk buiten dit berichtje te typen. Het is echt lekker nu. Een kopje thee erbij wat willen we nog meer. Morgen wil ik verder gaan in mijn schaatsboekje. Dus Monique zet de spullen maar klaar. We gaan er een gezellige dag van maken ☺! Ik zie dat het inmiddels twaalf uur is dus ik ga dit bericht vlug plaatsen.

Weer bedankt voor het langskomen.
Groetjes van Patricia

maandag 13 augustus 2012

Zomers kaartje

Hallo hier ben ik weer een keertje.
We zijn net terug van een heerlijke vakantie met schitterend weer.
Eerst zijn we drie dagen naar Duitsland geweest waarvan twee dagen naar MoviePark Germany. Het was een schitterend park waar we de eerste dag echt genoten hebben.
De tweede dag was het al vroeg erg warm en halverwege de dag kreeg ik hoofdpijn. Had gelukkig aspirines bij dus die ingenomen.
We hadden wat gegeten en gedronken en zijn toen naar een attractie gegaan.
Weet zo even niet meer hoe die heette, maar we wisten dus van te voren niet dat het een houtenachtbaan was. Eenmaal boven zagen we het dus nadat we ruim een half uur tot drie kwartier hadden gewacht.
Ik weet van mezelf dat ik altijd hoofdpijn krijg in houtenachtbanen, maar heel eigenwijs was ik gewoon ingestapt en tja onderweg voelde ik mijn hoofdpijn erger worden.
Nou dat hebben we dus allemaal geweten! Ik ben echt ziek geworden en heb meer in het wc hokje gezeten als ergens anders.
Mark is wel met Anouk en Mirthe nog in drie attracties geweest, maar ze hadden zo'n medelijden met mij dat ze steeds kwamen kijken en tegen vijf uur ging het echt niet meer.
Het enige wat ik wilde was naar huis toe en dat hebben we dan ook gedaan.
Vond het zo vervelend voor Anouk en Mirthe, want die hadden zo op die paar dagen geteld.
Maar goed nu weten we al waar we volgend jaar naar toe kunnen gaan op vakantie.
We zijn nog een dagje thuis gebleven en hebben toen onze spullen weer gepakt voor twee weekjes camping. Heerlijk! Daar hebben we ook prachtig weer gehad en het was er echt fijn.

Afgelopen donderdag zijn we we thuis gekomen. Tja dan ben je weer heel vlug in je oude ritme. Wassen, wassen en nog eens wassen. Maar het was mooi weer dus de was kon lekker buiten drogen. Zaterdag hadden we de buurtbarbecue die we elk jaar hebben en ze hadden gevraagd of ik een kaartje wilde maken omdat voor de gene waar het dit jaar werd gehouden het de eerste keer was dat het bij hun gehouden werd en dan wordt er altijd iets speciaals gegeven. Dus ik me terug getrokken op de zolder terwijl Mark een fruitsalade ging maken.
Maar toen ik eenmaal op de zolder zat kwam het probleem: wat moet ik toch voor een kaart maken???
Ik heb geen barbecuestempel of iets dergelijks............. onee wat kan ik nu toch maken??
Dus ik de telefoon gepakt en de hulp van ons Monique ingeroepen. Ze had nog leuke digitale afdrukjes van meloenen en ze had een kei leuke digitale tekst doorgestuurd.
Zelf had ik een leuke stempel van een bij op een bloem en wat papier met fruit erop. Dus dat kon mooi bij de meloenen. Dankzij de hulp van ons Monique hoefde ik niet lang meer te denken en was de kaart toch nog redelijk op tijd klaar. Toen ik beneden kwam was Mark ook net klaar met de fruitsalade en de afwas.

Hier is het kaartje:
 
Nou het is niet zoals het moest. Ik heb met veel moeite de foto erbij gekregen omdat hij steeds gedraaid kwam te staan. Maar na dik drie kwartier is het me dan toch gelukt!
Ik hoop dat jullie de kaart ook lekker zomers vinden. De barbecue was in ieder geval heerlijk geweest en gezellig en de kaart viel ook goed in de smaak.

Weer bedankt voor het kijken.
Groetjes van Patricia