zondag 21 oktober 2012

In het najaarszonnetje heerlijk gescrapt

Vrijdag zou het een prachtige dag worden. Ik hoorde 's morgens in bed op het nieuws dat het wel 24 graden zou worden. Ik dacht als dat zo is moet ik er wel van genieten, want wie weet is dat wel de laatste mooie dag. Eenmaal beneden zag het er buiten al lekker uit. Dus alle spullen die ik nodig had van de zolder gehaald, de tuintafel schoon gemaakt, tafelkleed erop, kussen in de stoel, spullen op de tafel, muziekje erbij en scrappen maar!
Eerst ben ik begonnen aan de pagina waar ik was gebleven. Daar had ik de tekst nog niet bijgeschreven:
Daarna ben ik het stempelafdrukje wat ik bij de foto wilde plakken in gaan kleuren met derwent potloden.

Dit is het geworden. Vind het wel leuk dat stempelafdrukje erbij.
De twee pagina's bij elkaar.
Daarna wat foto's gemat en opgeplakt en bij een pagina wilde ik ook een stempelafdrukje plakken omdat ik het een leuke foto vond om alleen op een pagina te doen, maar dan moest er toch wat extra sfeer bij komen en daar heb ik ook een stempelafdrukje bij geplakt.
Op de bovenste pagina moet ik nog wat meer bij maken, maar ik had op dat moment niet echt inspiratie.
Ik heb daarna nog wat foto's gemat en opgeplakt


en toen was Mark alweer thuis. Daarna zijn we samen in het dorp gaan eten wat heerlijk en gezellig was.
Eenmaal thuis heb ik niks meer gedaan. Gisteren zijn we samen naar de stad gefietst. Het was heerlijk fietsweer en Anouk en Mirthe zaten nog steeds bij opa en oma op de camping en wat moet je dan doen om de dag vol te krijgen. Ja gezellig samen door de stad wandelen.
Ik heb weer heerlijk gescrapt en genoten van het prachtige weer.
Nog een fijne zondag!
Groetjes Patricia

vrijdag 12 oktober 2012

Anouk had Hairbal op school

Als afsluiting van de introductieweek voor brugklasser had Anouk gisterenavond een Hairbal.
Je haar moest je grappig maken.
Anouk wilde in eerste instantie paarse puntjes, maar ik kon niks vinden van een spoeling of schuim in die kleur wat er na paar keer wassen uitging . Uiteindelijk zijn we naar een carnavalswinkel gegaan en daar hadden ze kleurspray. Anouk had blauw, groen en paars uitgekozen en na het eten zijn we aan de slag gegaan. Wat wil je Anouk..... doe maar zo en zo. Dus haar haren in een hoge staart, twee losse plukken bij haar (lange) pony en in haar nek had ik ook wat haar losgelaten zodat ik daar een vlecht kon maken en die om het elastiekje kon draaien zodat het allemaal wat stevig zat. Die vlecht had ik met de haarspray bespoten en daarna om haar staart gebonden. Toen haar staart flink getoupeerd en ook daar alle kleuren ingespoten. Uiteindelijk nog twee vlinders erin gestopt. Nog even haar pony wat kleur gegeven en voilĂ  klaar voor het Hairbal.



Mirthe en ik hebben haar op de fiets weggebracht. Bij school aangekomen zagen we allerlei verschillende kapsel. Wat een creaties allemaal. Ze konden er ook een prijs mee winnen dus iedereen had zijn uiterste best gedaan. Van alles hinger in de haren. Echt leuk om te zien.

Het zou tot tien uur duren en om tien voor tien fietste Mark aan. Tegen kwart over tien kwam Anouk lachend binnen. Ze had het zo leuk gehad en heel veel leuke reacties gekregen over haar haren. (leuk om te horen natuurlijk). Ze had gedanst, spelletjes gespeeld zoals ballen in een korf gooien, blikken gooien en spijkerbroek hangen en vooral gekletst. Haar oren suisten toen ze thuis was van de harde muziek en ze raakte niet uitgepraat.



Hier is ze net thuis gekomen. Je ziet dat ze genoten heeft.
Na haar verhaal verteld te hebben nog en wat drinken, lekker douchen en naar bed.om te dromen over de geweldige avond.

Groetjes Patricia

woensdag 10 oktober 2012

Kaart gemaakt buiten in het zonnetje

Hallo,
Vandaag was het schitterend weer. Ik wilde een kaart maken  voor de 43ste trouwdag van ons pap en ons mam en had al mijn spullen die ik nodig had boven gepakt en ben lekker buiten in de zon aan tafel gaan zitten. Wat was het lekker!
Mirthe was inmiddels ook uit school en die is gezellig met haar lego bij mij komen zitten.

Vanmorgen had ik op stampTV een hele leuke techniek gezien en die wilde ik uitproberen. Eerst moest je op je papier bij 1" een scorlijn trekken en dan bij 2" en zo verder tot zover je wilde gaan. Daarna met een scor-buddy op 0.5" en dan op 1.5" enz. een lijn trekken. Als je klaar bent het papier omdraaien en dan krijg je een heel leuk effect. Daarna de kaart  verder afmaken en dit is het resultaat geworden.

De violen heb ik van ons mam gekregen. Ze zijn ontzettend gezellig en ik geniet er steeds van als ik er naar kijk.
En als je dan nog zo'n mooie dag hebt als vandaag...................wat willen we nog meer.
Een hele fijne avond en bedankt voor het kijken.
Groetjes Patricia.

zaterdag 6 oktober 2012

Spelletjes spelen

Anouk was vandaag gaan zwemmen met twee vrienden van haar oude school. Het was heel gezellig geweest. Zelfs zo gezellig dat ze toen ze een vriendin naar huis gebracht had en nog even daar bleef kletsen ze me opbelde of ze daar mocht blijven slapen.Dat mocht natuurlijk en tja toen bleef Mirthe dus alleen thuis achter. Wat kun je dan beter doen als samen spelletjes spelen. Mirthe wilde memorie spelen en legde alvast de kaarten op tafel. Zeg al lang niet meer ik ga winnen, want als ik en Mirthe memorie spelen eindigt het altijd zo...............
Dat kleine stapeltje is dus van mij. Ik had wel als eerste twee dezelfde kaartjes omgedraaid, maar ja tegen Mirthe kun je echt niet op.
Na dit spelletjes vroeg Mirthe of ik nog een ander spelletje wilde spelen en dat wilde ik wel. Ze kwam aan met woordzoeker...........

en helaas voor haar ik nam revanche.
Maar het was zoals gewoonlijk heel gezellig en we zullen ook nog wel vaker memorie spelen ook al weet ik dat ik niet kan winnen.
Groetjes Patricia :$
(de foto's zijn met mijn telefoon genomen dus niet echt heel duidelijk)